Páginas

12.10.11

Recepta del 15: Mini-Bombas de moniato.


*Aclaració: Aquests aperitius de les fotografies estan fetes íntegrament de moniato, en la segona "ronda" vaig afegir la mateixa quantitat de moniato que de patates, que per el meu gust son molt mes bones, així que la recepta va a parts iguals dels ingredients abans anomenats.

Ingredients:

250g. de moniato.
250g. de patates.
sal/pebre (al gust)
1 cayena. (o qualsevol altre tipus de picant)
salsa de tomàquet fregit.
1 polsim d'orenga (opcional).
sal/pebre.
200g. de carn picada de vedella.
1 dent d'all.
1 ceba gran.
Formatge ratllat (emmental)
Oli d'oliva.
farina.
ou batut.
pa ratllat.


Elaboració:

Posem aigua al foc i afegim el moniato fins que sigui tou (40'-45' a foc baix i tapat).
En una olla amb aigua posem les patates senceres i les fem bullir fins que siguin cuites (dependrà de la mida).

En una paella amb oli farem el sofregit de la ceba i l'all, afegirem la carn picada i la deixarem fer (millor que quedi ben seca), corregim de sal/pebre i afegim l'orenga, desprès afegirem la salsa de tomàquet, en un morter piquem la cayena i ho afegim(serà el toc picant ho podem substituir per altre tipus de picant al gust) ho deixem fer fins que tot estigui sec i ben fet, reservem.

Un cop el moniato i la patata sigui cuit, ho pelem i ho aixafem amb una forquilla, corregim de sal i fem boletes amb aquest puré.

Aixafem les boletes en el palmell de la mà i posem (al centre) una mica de formatge ratllat i un grapadet de carn picada, i tanquem la "boleta" amb cura que el farcit quedi al mig, fem la mateixa operació fins esgotar els ingredients.

Passem cada boleta per farina, després per ou batut i tot seguit per el pa ratllat, ho fregim en abundant oli calent fins que sigui daurat.

*Nota:  Els que les feu només de moniato, heu de recordar, que el moniato, amb la calor (quan les fregim) puja el seu dolçor i es modificaría el punt de sal del puré, recomano congegar-les, perquè al fregir-les no quedi modificat el sabor.

28 comentarios:

  1. Quines bombes més originals amb aquest gustet dolçet del moniato i el contrast de la carn. Ha de ser realment deliciós!

    ResponderEliminar
  2. Hola!!!! Quina alegria!!! Quan de temps... I tornes fort, eh? Aquestes mini-bombes es veuen delicioses. Em guardo la recepta....
    Espero que per a la propera recepta no ens facis esperar tant. Benvinguda de nou guapa.
    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
  3. Deliciosas las mini bonbas de moniato. Me llevo la receta. Besos

    ResponderEliminar
  4. Pero que bones!! Les bombes és una tapa que sempre m'ha agraat, així que imagino que amb moiato deu donar-li un toc diferent i molt bó! En prenc bona nota :)
    Petons i m'alegra la tornada!

    ResponderEliminar
  5. Bentornada maca!!! No saps la il·lusió que em fa veure que tornes a publicar... i a sobre amb Recepta del 15! Tot un honor! :D
    Aquestes bombes em semblen genials, no podria parar de menjar-ne! Quina crack!
    Moltes gràcies per participar i esperem veure't per aquí sovint!
    Un petonarro!
    Sandra

    ResponderEliminar
  6. Guauu quina idea més bona amb els moniatos!! una recepta molt original! me l'apuntoo se'ns dubte! petons

    ResponderEliminar
  7. Nena quant de temps sense veure't, benvinguda de nou. Un aperitiu digne per tastar.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  8. La veritat es que ni m'he llegit la recepta, doncs l'alegria ha estat veure que publicaves de nou... La recepta prometo llegir-la després... :).

    Però la noticia positiva es veure que estas aquí de nou... De veritat que m'has fet content..

    Una abraçada!.

    ResponderEliminar
  9. Quant de temps sense publicar.... i ja enganxada al carro de les convocatories...

    Unes bombes totalment diferents...
    un petonet

    ResponderEliminar
  10. Nuria benvinguda de nou,estupendas estas mini bombas que nos traes
    peto

    ResponderEliminar
  11. Aquesta entrada és LA BOMBA!, quina recepta més original, una abraçada!

    ResponderEliminar
  12. PATAPAM!! Això sí que és tornar petant-ho tot!! hahaha. Boníssimes les bombes Nuria :)

    ResponderEliminar
  13. Hola! Fa poc que he descobert el teu bloc i m'agrada molt, així que t'aniré seguint tant com pugui! Les teves fotos són genials! T'apunto el meu, per si vols fer el xafarder... http://tapatdetapes.blogspot.com

    ResponderEliminar
  14. Ohh! Nuria!!! estàs aquí de nou!!! m´en alegro molt et robavem a faltar. Una bona recepta, segur que bonissima però el que em fa més il.lusió és que hagis tornat a la normalitat!1 Petons guapi!!!

    ResponderEliminar
  15. Molt originals aquestes bombes!!

    ResponderEliminar
  16. Se ven muy buenas, lástima que se frien!!, que rico debe estar, adoro el boniato.
    Bss

    ResponderEliminar
  17. Quines bombes tan originals!!!! molt bones!!!! Besotes de la Vaca!!!

    ResponderEliminar
  18. Muy originales, ademas en el momento apropiado, es la época de los boniatos y cuando mas se consumen es por todos los santos.
    Saludos

    ResponderEliminar
  19. Quina proposta més xula!!!! és un aperitiu fantàstic!!! ;) (per Memòries tens temps fins el dia 28 per publicar la recepta!) petonets i benvinguda!!!!

    ResponderEliminar
  20. Molt originals aquestes mini-bombes! Jo també tinc pensada una recepta del 15!! Però no sé si tindré temps de fer-la! Em presento, soc la Mireia de platsipostres.cat!
    Petons,

    ResponderEliminar
  21. Segur que el contrast de sabors és deliciós!

    ResponderEliminar
  22. Una proposta molt original i molt bona!

    ResponderEliminar
  23. M'encanten aquestes mini-bombes!!!
    M'ho apunt, petonets

    ResponderEliminar
  24. http://cocinaconmuchoamor.wordpress.comoctubre 18, 2011

    Que original¡¡ Y encima creo que tienen que estar muy ricas ¿a que sí?. Pues nada, pienso hacerlas antes de que pase la temporada de los boniatos. Saludos

    ResponderEliminar
  25. Quina recepta! se'ns fa la boca aigua!!! aquesta la preparem segur!!!! quines ganes de provar-la!!! felicitats!!

    Petons!!!

    ResponderEliminar